Projekt

PÅGÅENDE PROJEKT

Som de flesta modellbyggare har även jag ett antal projekt på gång samtidigt. Varför det är på det viset har jag slutat att fundera över. Det hade ju säkert varit enklare att påbörja och avsluta ett bygge i taget men detta har jag hittintils inte lyckats med. Därför denna kavalkad av påbörjade, pågående och ännu ej avslutade projekt.

 

 

  bo4a.jpg

Bo4a ombyggd

Vagn litt Bo4A i teakutförande med inbyggda plattformar. Insidan är uppbyggd av laserskurna delar i 0,4 mm plywoood utgör inredningens speglar och paneler.
Underredet är uppbyggt efter originalet med balkar av mässingsprofiler. Axelavståndet är 14 meter vilket är blad de kortaste när det gäller boggievagnar. Det är som vanligt, man väljer de vagnar med kortast axelavstånd.

 

 

Q12

Tankvagn litt Q12 av förkrigsmodell. En byggsats i plast från OSM som har blivit stående i avsaknad av kunskaper kring märkning och annat. Tanken har tre plåtsvep och köptes från Tyskland . Detta begränsar naturligtvis utförandet i en Svensk version. Tre stycken står och väntar på ytterligare underlag kring dessa tidiga tankvagnar som var i olika privata bolags ägo.

Jag har fått några foto på dessa Q-vagnar. Det verkar inte finnas mycket dokumentation att tillgå. Kan det bero på att dessa var privatägda? Vem skriver den svenska tankvagnens historia?

 
 
litt C3p. Byggsats av Erik Walde. Första personvagnen för smalpår på min bana. Det blir fler.
 
 
 
 
 
  
Litt Du är på gång hösten 2013. Chassiet är klart förutom lite detaljer såsom bromarmar och tankar. Byggs från tre etsplåtar.
 
 

Pågående byggen.

Läs om dessa på min byggblogg